html site templates

GreenTech Rangers

Un pre-accelerator pentru startup-uri sustenabile

DESPRE

Mobirise

GreenTech Rangers este un program de pre-accelerare destinat să îmbunătățească ecosistemul antreprenoriatului social / ecologic
din Moldova și în afara acesteia. Programul integrează diferite inițiative de startup în Europa de Est pentru a crea
o călătorie valoroasă în materie de învățare și de dezvoltare a tinerilor talentați și a potențialilor întreprinzători.

GreenTech Rangers se concentrează pe dezvoltarea și susținerea startup-urilor intrapreneuriale și antreprenoriale, în special în industria
GreenTech / CleanTech / EcoTech. Prin procesul de dezvoltare și susținere a startup-urilor, programul contribuie la realizarea unui număr de
Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDG), cum ar fi Energie Accesibilă și Curată, Orașe și Comunități Durabile și Schimbări Climatice.

CIFRE  CHEIE

despre ediția din 2019 a programului de pre-accelerare GreenTech Rangers:

3

Nivelurile de progresie

al dezvoltării intense a startup-urilor sociale, combinate cu educația avansată privind antreprenoriatul social și sprijinul continuu de coaching

17

Evenimente locale

variind de la seminare inspiraționale și întâlniri de mentorat la Eco-hackathoane și competiții de pitching pentru startup-uri 

2

Competiții globale

inclusiv Eco-hackathon-ul internațional cu seminare de pregătire și competiția de startup-uri globală ClimateLaunchpad

30

Tineri talentați

acceptați în program, care au dobândit cunoștințe și abilități avansate în domeniul antreprenoriatului social și al dezvoltării startup-urilor

20

Antreprenori sociali

instruiți și dezvoltați până la nivelul de a putea crea echipe performante și să devină fondatori de
startupuri sociale

7

Startup-uri sociale

create și dezvoltate pe tot parcursul programului, care identifică valoarea lor pe piață, își dezvoltă produsul și încep să genereze venituri

TEME

GreenTech Rangers se concentrează asupra creării de soluții inovatoare și startup-uri sociale pentru
Obiective de dezvoltare durabilă. În ediția din 2019, temele principale din SDG sunt:

Mobirise

Energie accesibilă și curată


Acceptăm și susținem idei de soluții inovatoare și startup-uri sociale care sunt conectate la domeniile Consumului de Energie și Eficienței Energetice.

Mobirise

Orașe și comunități sustenabile


Ne așteptăm ca participanții noștri să creeze eco-inovații sustenabile și inițiative sociale în domeniile de Infrastructură de transport și implicare comunitară.

Mobirise

Acțiune în domeniul climei


Ne-am propus să sprijinim crearea și dezvoltarea de întreprinderi sociale în domeniile de atenuare a schimbărilor climatice și de captivare a carbonului.

PROCES

GreenTech Rangers este alcătuit din 3 nivele consecutive, fiecare conținând 3 evenimente cheie:

Mobirise

Nivelul I. RĂSĂDIRE: Ideație și pregătire

La primul nivel, veți afla despre posibilitățile și studiile de caz ale antreprenoriatului social și verde în cadrul unui număr de Seminare inspiraționale.

După aceasta, veți începe să vă dezvoltați abilități și capacități antreprenoriale în cadrul la o serie de Seminare de pregătire.

În final, veți forma o echipă cu alți participanți, dezvoltați o idee de startup, căutați soluția problemei și inițiați prototiparea produsului / serviciului Dvs. la Eco-hackathon-ul național.

Mobirise

Nivelul II. ÎNFLORIRE: Prototipare & testare

La al doilea nivel, Dvs. împreună cu echipa de startup veți lucra mai departe la dezvoltarea prototipului dvs. în Produs Minimal Viabil (MVP) și pregătirea acestuia pentru testarea pe piața reală în cadrul Bootcamp-ului.

Echipa Dvs. va avea, de asemenea, un mentor dedicat, care vă va îndruma și sprijini cu sfaturi, resurse și rețele de contacte relevante legate de cercetarea și testarea produsului pe piață în cadrul Întâlnirilor de mentorat.

În cele din urmă, vă veți dezvolta în continuare MVP-ul și îl veți dezvolta în produs / serviciu gata de piață la Eco-hackathon-ul internațional.

Mobirise

Nivelul III. FRUCTIFICARE: Lansare & scalare

La al treilea nivel, care este și cel final, Dvs. împreună cu echipa veți beneficia de sprijin suplimentar de îndrumare în stabilirea startup-ului dvs. social ca entitate înregistrată și în lansarea produsului / serviciului dvs. pe piețele vizate.

De asemenea, veți participa la Finala națională și globală ClimateLaunchpad - cel mai mare competiție de idei de afaceri ecologice din lume, dedicată industriei GreenTech / CleanTech / EcoTech.

În cele din urmă, în cadrul Galei GreenTech Rangers, veți prezenta rezultatele obținute și impactul social și de mediu pozitiv creat, vă veți alătura rețelei de absolvenți GreenTech Rangers și veți primi investiții de impact social pentru a vă dezvolta startup-ul.

BENEFICII

GreenTech Rangers oferă o gamă largă de beneficii atât pentru Dvs.
cât și pentru echipa Dvs. de startup:

Învățarea practică

Veți dobândi cunoștințe practice și veți dezvolta abilități în domeniul antreprenoriatului verde prin intermediul seminarilor și platformei web.

Mentori internaționali

Veți beneficia de asistență de coaching și îndrumare din partea mentorilor locali și internaționali și a antreprenorilor sociali cu vastă experiență.

Interacționarea activă

Vă veți întâlni cu eco-inovatori, cercetători și antreprenori sociali din Moldova și alte țări participante în cadrul acestui
program.

Sprijin pe parcursul anului

Veți beneficia de sprijin profesional pentru startup-ul Dvs. social pe parcursul unui an întreg, precum și după, fiind în calitate de membru al rețelei de absolvenți.

Călătorie ecologică

Vă veți dezvolta startup-ul Dvs. social într-un mediu ecologic, cu mese sănătoase, sport și cu o amprentă minimă asupra mediului înconjurător. 

Premii valoroase

Veți avea ocazia să primiți premii valoroase pentru startup-ul Dvs. în cadrul la diferite concursuri de pitching ale programului GreenTech Rangers.

EVENIMENTE  ANTERIOARE

Aruncați o privire la evenimentele din trecut care fac parte acum
din programul GreenTech Rangers:

Citiți despre aceste evenimente în diferite surse mass-media:

APLICARE

Începeți transformarea ideei social-antreprenoriale ale Dvs. într-un startup GreenTech promițător prin aplicarea la Eco-Hackathon sau ClimateLaunchpad sau la ambele evenimente.

Mobirise

Eco-Hackathon

Dacă nu aveți nici o idee de startup, nici un prototip al produsului sau serviciului lui, vă încurajăm să vă înregistrați la Eco-Hackathon și să dezvoltați pe amândouă în 48 de ore.

Mobirise

ClimateLaunchpad

Dacă aveți deja o idee de startup pentru îmbunătățirea mediului, vă invităm să aplicați cu ea la ClimateLaunchpad, o competiție națională și globală de idei de afaceri ecologice.

ORGANIZATORI

GreenTech Rangers este administrat de un consorțiu format din trei organizații: MEGA, Generator Hub / DNT, și EcoVisio. În ultimii 5 ani, aceste entități
au organizat peste 60 de evenimente în domeniul antreprenoriatului social durabil, astfel, angajând și dezvoltând mai mult de 2300 de tineri.

Mobirise

MEGA

MEGA este organizația de tip antreprenoriat social concentrată pe prestarea serviciilor de gamification, dezvoltare a jocurilor serioase, training-uri în formă de joc, precum și învățarea online cu valoare pentru societate și mediu.

Mobirise

Generator Hub

Generator HUB este primul spațiu creativ de coworking în Republica Moldova. Scopul său este de a dezvolta sectorul IT în Moldova și de a crea o comunitate de oameni deschiși, talentați și activi din punct de vedere social.

Mobirise

EcoVisio

EcoVisio este o organizație de mediu din Moldova care își concentrează eforturile asupra împuternicirii și dezvoltării capacităților de reziliență ecologică și economică, dezvoltare durabilă și antreprenoriat social.

PARTENERI

GreenTech Rangers este susținut de un număr de parteneri și sponsori atât locali cât și internaționali.
Aceștia contribuie la implementarea cu succes a programului GreenTech Rangers și adaugă valoare întregului proces.

MEDIA

GreenTech Rangers este menționat în portalurile de știri ale unui număr de parteneri mass-media,
care ajută foarte mult la promovarea acestui program.

ECHIPA

Faceți cunoștință cu oamenii din spatele programului de accelerare GreenTech Rangers:

Olesea  Țerna

Coordonator executiv

Alexandr  Ișcenco

Coordonator strategic

Doina  Iațîșin

Coordonator de comunicare

CONTACTEAZĂ-NE

Suntem bucuroși să luăm legătura cu Dvs. și să discutăm despre o posibilă colaborare
și/sau participare în cadrul programului de accelerare GreenTech Rangers.
Utilizați formularul de mai jos pentru a ne trimite un mesaj.

De asemenea, vă puteți abona la newsletter-ul GreenTech Rangers mai jos
pentru a primi știri și actualizări despre program și evenimentele acestuia.

Adresa 

Ștefan cel Mare 202, bloc 2
Chișinău
Republica Moldova                 


Contacte 

Email: hello@megageneration.com
Telefon: +373 22 490519
Mobil: +373 69675157